2012. október 2., kedd

goodnight moon




nem vagyok egy holddal egyuttelo leny, de. de a gyerkek viselkedes kiszamithatatlan ilyentajt. meg a felnotteke is. vagy legalabbis teljesen maskent viselkednek mint egyebkent. lehet hogy csak a fronterzekenyek, lehet hogy veletlen egybeeses, de most mar figyelni fogom. 











addig is elkepzelem hogy van egy kis falu ami egyutt el a feher gombbel. a dagado holddal egyutt duzzad az eletero bennuk, majd teleholdkor mindenki alarcot huz es veres lakomat csapnak, levagnak egy kecskegidat, femkupaba csorgatjak a vert, azzal oblitik le a nyarson sult, rozmaringgal meghintett ropogos sultet, a kenyeret tepik hozza. hatalmas tuzet gyujtanak, tancoljak korbe-korbe, a hegedu szol kozben, a dob az agyveloben luktet, a labak egyre gyorsabban dobbannak, rugjak a port, egeszen addig mig a tuz elolvad, parazslik csak, akkor mindenki elvonul, ki-ki a mas hazaba, csak a hold vilagit be az ablakokon, o tudja a falu titkait... 
aztan napfelkelte elott mindenki visszasurran a sajat eltebe, befekszik a sajat agyacskajaba es kisimult arccal varja a reggelt. a kozertes neni masnap kisse fardtan nyomogatja a penztargep gombjait, de semmi sem arulkodik az elozo ejszaka bugyrairol. a honap tovabbi resze egyre nehezebben telik, az arcok szurkulnek, sapadtan varjak a kovetkezo telisteleholdat. 
goodnight moon! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése