2012. december 9., vasárnap

decemberi csacskasagok


hat most ez a helyzet, no kids, csak felnott tartalom, vigyazat!!!
szabad hetvegenk van, dejo, dejo. 
lustasag, belassulas, tevezgetes, bibelodes, osszebujas. 

na de azert volt a heten telapovaras, jott is, reggelre kiscipobe pakolaszott, a csokikak es mogyorok melle a kepen lathato kis figurakat hozta a lanyoknak
(sokaig varrogattam elozo ejjel). tetszett, tetszett, szeretik finduszekat, de azert megjegyeztek hogy a jatekok azert csak kellenenek a listarol. ugyanis a het elejen kiraktunk egy kislampast a hoba, melle dugtuk a kivansaglistakat es hat bizony azt reggelre elvitte valaki: vagy a telapo vagy az angyalka ugye. nehez ezt eldolteni, nagy a forgalom igy decemberben. 
nade jatek nem volt a csizmacskakban. dorka hummogott, aztan egy kicsivel kesobb ugy dontott leul az asztalkajahoz es lerajzolja azt a fekvo babakocsit esatobbit, biztos ami biztos, hatha felfogja az a gyengeelmeju telapo hogy mit is kertek tole. 
felfogta.

mellesleg csutortok delutan talalkoztunk meg egyszer a telapoval, a renszarvasok helyett ket szurke lo huzta a szanjat, surun hullott a ho amikor az ovibol hazafele menet belebotlottunk. szaloncukrot szortak a krampuszok es csomikat osztott a mikulas, a felnottek forro teat kaptak. szep volt. szoval en nem panaszkodnek a gyerokok helyeben :)


















azt csak egeszen halkan jegyzem meg hogy par nappal kesobb, seta kozben osszetalalkoztam az igazi telapoval is. koszontunk, mosolyogtunk - ez a falunkban igy szokas egyebkent, az itt elok udvozlik egymast - de tudom hogy soha nem lattam meg az oregurat elotte. csak olyan ismeros volt a kerek, pirosra fagyott arca, kicsit nehez szuszogasa, feher haja, mosolygos szeme, nem tudtam hova tenni, de par masodperc mulva leesett honnan is... a szokasos szombati piacra tartott azt hiszem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése