2012. július 31., kedd

ovis menza

nem vagyok sztarszakacs, de szeretek fozni, altalaban erzessel es sokszor finomakat, bar ez nyilvan a hangulattol fugg. a fozes alapjait nem annyira tudomanyosan sajatitottam el, hat istenem, a tapasztalatokbol is lehet okulni.
imadom a thai izeket, a fuszereket, a tengeri cuccokat, tesztakat olaszosan friss fuszerekkel ilyesmik es nyitott vagyok az ujdonsagokra.
a hagyomanyos magyar konyhat viszont annyira nem kedvelem - ezt inkabb a (nagy)szulokre hagyom, ok jobbak ebben.
csakhogy ujabban keresekkel szembesulok, meghozza eleddig ismeretlen etelek elksziteset kerik tolem ugymint tojasleves, finomfozelek, paradicsomleves betutesztaval, husleves (siman, kvazi hus nelkul), kaposztasteszta, toltott paprika, zoldbableves, felvagottas zsemle es nana hogy csupsz teszta sajttal. talalt, persze az ovis menzara kell hajaznom, ami nem is tul bonyolult feladat, mondjuk itt jonnek be az alapok, hogy rantaskeszites, habaras - de azert ezt igyekszem elsunnyogni, tenyleg szukseges liszttel elrontanunk a friss zoldsegeket hogy fozelek legyen belole??
a mai ebed kicsit kapkodosra sikerult, finomfozelek (pontosabban zoldborso es repa) krokett -tel, odakapott a krokik alja, a fozelek pedig nem volt tul suru (a surites alternativ modjaival probalkozom). a lanyok ketszer kertek belole, a nagyobbik tobbszor is emlitette hogy milyen jot foztem es milyen jol is fozok. "majdnem olyan lett mint az oviban, igaz ott tobb a fozelekben a borso es a repa" - hmmm, minel is tobb?? :)
szoval ennyit az extra izekrol.
jo, azert az is hozzatartozik az igazsaghoz hogy a kicsi, a maga ket kis evevel, korat meghazudtoloan inyenc es nyitott az ujdonsagra, persze ovis korara biztosan vele is eljutunk majd idaig, nem tudom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése